AGF-39 Standart Saç Mezoterapisi
Saç Mezoterapi Solüsyonu
Temel Kullanım Amaçları:
- Erkek ve kadınlarda saç dökülmesi,
- Yoğunluk kaybı,
- Androjenik alopesi,
- Kuruluk ve Kırılganlık,
- İncelen saç teli gibi saç problemlerinin çözümü,
- Yeniden büyümeyi teşvik etmek
- Saçlı deride mikro sirkülasyonun hızlandırılması,
- Saçın ve saçlı derinin beslenmesi, sağlıklı hale getirilmesi,
SCI journal & 10 Üniversite hastanesi tarafından onaylanmış TEK saç mezoterapi solüsyonudur. 10 yılda >1000.000 klinik vaka ile doğrulanmıştır. Ürünler Liyofilize ve sterildir. 7 Büyüme faktörü, 11 B Vitamini / Mineraller (Zn, AHK-Cu, Mg), 19 Amino asit/Koenzim-A, SOD (Süper Oksit Dismutaz), ATP (Adenozin Tri Fosfat) hammadelerini içeren aktif ve konsantre bir üründür.
Temel Bileşenler:
- bFGF ( basic Fbroblast Growth Factor 9)
- IGF-1 ( Insulin Like Growth Factor-1)
- KGF ( Keratonicyte Growth Factor)
- VEGF ( Vascular Endothelial Growth Factor)
- Noggine ( Cytokine)
- FGF-9 ( Fibroblast Growth Factor 9)
- 11 B Vitamini / Mineraller ( Zn, AHK- Cu, Mg)
- 19 Amino asit / Co-A (Koenzim-A)
Ürün 7 büyüme faktörü, Mineraller, Bakır tri peptit, SOD (Süper Oksit Dismutaz, ATP (Adenozin Tri Fosfat) içermesi nedeniyle diğer saç mezoterapilerinden ayrışır ve daha yoğun içeriğe sahiptir
Sitokin, hücre çoğalması, büyümesi, farklılaşması ve kendi kendini yok etmesi gibi hücre döngüsü üzerinde etkili olan çeşitli sinyal faktörlerini ifade eden bir terimdir. Bir hayvan yaralanmışsa, belli bir süre boyunca doğal olarak tedavi edilmiştir ve bu fenomenin gözlemlenmesinde bulunan EGF (Epidermal Büyüme Faktörü) ilk sitokindir (büyüme faktörü). 1962’de EGF’yi keşfeden Dr. Stanley Cohen, 1986’da Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü’nü kazandı.
EGF’ye ek olarak bFGF ve IGF-1 gibi çeşitli büyüme faktörleri keşfedildi ve büyüme faktörlerine ek olarak IL, BMP ve Noggin gibi çeşitli sinyal faktörleri bulundu ve toplu olarak sitokinler olarak adlandırıldı.
2000’li yıllarda sitokinlerin ticari üretiminin aktif hale gelmesiyle birlikte pratik sitokinlerin sayısı onlarcaya çıkmış ve tıbbi kullanım alanı genişlemektedir.
Sitokinlerin Karakteristiği
Sitokinlerin adları genellikle tipik özellikleri yansıtacak şekilde adlandırılır, ancak adlarıyla mutlaka örtüşmezler. Örneğin EGF, Epidermal Büyüme Faktörü olarak adlandırılır, ancak aynı zamanda dermal hücrelerin dermal büyümesi için gerekli bir büyüme faktörüdür.
- Sitokinler doğrudan hücrelere nüfuz etmezler, ancak öncelikle hücre duvarlarındaki reseptörlerle birleşerek belirli sinyalleri hücre DNA’sına ileterek çalışırlar. Bu nedenle sitokinlerin eser miktarlarda büyük etkisi vardır.
- Aynı tip sitokin, alana ve mekanizmaya bağlı olarak hücreleri büyütebilir ve geriletebilir. Örneğin EGF’nin normal deri hücreleri üzerinde büyüme etkisi, kıl kökü hücreleri üzerinde dejeneratif etkisi, TGF-β1, TGF-β2’nin hücre dejeneratif etkisi ve TGF-β3’ün hücre büyüme etkisi vardır.
- Bir sitokin başka bir sitokinin ortaya çıkmasına neden olabilir ve birkaç sitokin birlikte kullanıldığında sinerji kullanılabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Örneğin, EGF+bFGF’nin sinerjistik bir etkisi vardır ve BMP+Noggin’in bir antagonizması vardır.
- Sitokin, benzer türler aile içinde gruplandırılarak tanımlanabilir. Örneğin, FGF Ailesi: FGF1=aFGF, FGF2=bFGF, FGF7=KGF.
- Sitokinler hala insan vücudunun, insanların bildiğinden çok daha fazla bilinmeyen karmaşık sinyal sistemleriyle ilgilidir, bu nedenle yalnızca bilimsel olarak doğrulanmış sitokinleri kullanmalıdır. Çeşitli sitokinlerin bir kombinasyonu yapıldığında bile, sadece tanımlanan özellikler kullanılmalıdır.
Peki ya iyi sitokinler?
Sitokin esas olarak gen rekombinant tekniği ile üretilir. Bazen bir biyo-mikro-peptit sentezlenerek üretilse de, bu durumda sitokin olarak işlev görmesi zordur. Gen rekombinasyon teknolojisi ile üretilen sitokin, protein benzeridir ve iyice sterilize edilmeli, dondurulmalı ve vakumda saklanmalıdır. Sıvı sitokinler sadece birkaç ay içinde fonksiyonlarını kaybederler. Nano ölçekli sitokin ürünleri de vardır, ancak mevcut nano ölçekli teknoloji ile sitokinin orijinal işlevini korumak zordur. Sitokinlerin tek tek üretilmeleri ve aktif kalmaları gerektiğinden, bir stabilizasyon işlemi gerçekleştirilmelidir. Kök hücre kültür sıvısı veya PRP’nin içinde bulunan sitokin tek başına üretilmediğinden uzun süre canlılığını koruması zordur ve içerdiği sitokinlerin hacmi fazla değildir.
En önemlisi de aynı teknolojiyi en uzun süre geliştirmiş bir firmanın teknolojisi. AesMed, 15 yılı aşkın süredir aynı teknolojiye sahip ürünler üretmektedir.
SİTOKİNLERİN ROLÜ
- Saç büyümesi ve saç dökülmesi Sitokinler tarafından kontrol edilir.
- Sitokinler hücrede sinyal görevi görür.
- Hücrelerde doğrudan sinyal iletimi ile hücre çoğalmasına neden olur.
- Saç büyümesi için kollejen, elastin ve keratin gibi proteinlerin üretimini arttırır.
- Saç dökülmesi sırasında kafa derisi bölgesinde Apopitoza neden olan sitokinlerin olduğu görülmüştür.
- Saç kaybını önlemek için apopitozu indükleyen sitokinlere karşı koymak için saç derisinde saç büyüme sitokinleri uyarılır.
- Saç büyümesini indükleyen sitokinler hücre yüzeyindeki reseptörlere bağlanır ve saç büyüme sinyali oluşturur.
Foliküler Hücre Sitokinleri
(6 Büyüme Faktörü+SOD): KGF, FGF9, IGF-1, bFGF, VEGF, Noggin & SOD-1
+
Çoklu beslenme bileşeni
(Çoklu besinler): Saç folikülü hücrelerinin enerji aktivitesi için gerekli 37 besin