Laktobiyonik asit, polihidroksi asitlere aittir. Laktozun oksidasyonu ile oluşturulmuş, bir eter bağı ile bağlanmış glukonik asit ve galaktozdan oluşur.

Laktobiyonik asit yakın zamana kadar kozmetikte kullanılmamıştır. Laktobiyonik asit, yeni nesil kimyasal peelinglere aittir. Cilt üzerinde entegre bir etkiye sahiptir ve farklı yaş gruplarından hastalar için uygundur. Asgari tahriş edici etkisi sayesinde, akneye yatkın hassas ciltlerde bile başarıyla gerçekleştirilebilir.

Polihidroksi asitler deriye yavaş yavaş nüfuz eder, tabaka tabaka. Bu durumdan dolayı, peeling işlemlerinde kullanımı, güçlü yanma hissine ve cildin tahriş olmasına neden olmaz.

Laktobiyonik asit endikasyonları:

  1. cilt yaşlanması;
  2. erken yaşlanma;
  3. hiperpigmentasyon;
  4. cilt elastikiyetinin azalması;
  5. alerjilere yatkın ciltler;
  6. kırışıklıklar – hem ince çizgiler hem de yaşa bağlı derin kırışıklıklar;
  7. Üzgün yüz ifadesi, cilt sarkmaları;
  8. yara izleri ve batik kıllar;
  9. foto yaşlanma.

Laktobiyonik asidin 8 özelliği

  1. Laktobiyonik asit, yara iyileştirici özellikleri ile ünlü galaktoz içerir. Asit, hasar görmüş cilt yapılarının onarımını ve daha hızlı yenilenmesini sağlar. Yara iyileşmesini teşvik etme yeteneği sayesinde, akne ve iltihaplanma eğilimli cilt üzerinde başarıyla kullanılabilir.
  2. Laktobiyonik asit, önemli bir moleküler kütleye sahiptir ve göreceli olarak büyük moleküllerden oluşur. Sonuç olarak, cilde yavaş yavaş nüfuz eder, katman katman, glikolik veya laktik asitlerle yapılan peelinglerden daha az zararlıdır. Kademeli penetrasyon sayesinde, laktobiyonik asit, tedavi sırasında ciddi yanma hissine veya peelingden sonraki komplikasyonlara neden olmaz.
  3. İnsan derisi ile yüksek biyouyumluluk. Deri, laktobiyonik aside kolayca uyum sağlar; Kimyasal peelingin tüm aşamaları uygun şekilde yapıldığında ciddi dökülmeler, kaşıntı veya hiperemi olmaz.
  4. Laktobiyonik asit, cildin yaşlanmasının ana nedeni olan matris metalloproteinazlarını inhibe eder. Metalloproteinazlar derinin hücre dışı matrisinin ana bileşenlerini, özellikle kollajeni yok ederek elastikiyet kaybına, derin kırışıklıklara ve sarkan bir yüze neden olurlar. Aktiviteleri uzun süre güneş ışığına maruz kalması ile uyarılır ve hızlı foto yaşlanmaya neden olur.
  5. Antioksidan özellikler. Laktobiyonik asit, demir iyonları arasında güçlü bir antioksidan etkisi sağlayan bir bağlantı işlevi görebilir. Serbest radikal ara maddeleri uzaklaştırır ve cildi tehlikeli UV radyasyonundan korur.
  6. Laktobiyonik asit cildi nemlendirmeye yardımcı olur. Laktobiyonik asit, cilt yüzeyinde uzun süre cilt kuruluğu, kaşıntı ve gerginlik belirtileri ile baş etmede yardımcı olan bir su filmi oluşturur.
  7. Peeling eylemi. Laktobiyonik asit, hücre yapılarının yenilenmesini aktive eder, ölü hücrelerin derinlemesine temizlenmesine ve tıkanmış gözeneklere neden olan toz ve kir parçacıklarının atılımını sağlar.
  8. Yılın herhangi bir zamanında kullanılabilme. Laktobiyonik asitler cildi UV radyasyonundan etkili bir şekilde korur.